Ingrendienten;
Deeg;
-
1 kg
meel
-
60
gram gesmolten boter
-
1
bakpoeder
-
1
kleine lepel gist
-
Snufje
zout
Vulling;
-
500
gram gehakt
-
1
groene paprika
-
1
rode paprika
-
2
uien
-
2
wortels
-
60
gram fijngesneden olijven
-
Zonnebloemolie
-
koriander
fijngesneden
-
snufje
zout
-
1
theelepel zwarte peper
-
1
theelepel komijn
-
1
theelepel paprikapoeder
Versiering;
-
Sesam/maanzaad
Bereidingswijze;
Meng de meel
met de overige ingrediënten en kneed met lauw water tot een zachte deeg. Maak
er nu kleine balletjes van en besmeer deze met olie en bedek ze met
plasticfolie of een doekje (dit om uitdroging te voorkomen), laat ze voor 10
minuten rusten.
Maak ondertussen de vulling klaar. Snij de uien en parika’s in
kleine blokjes en bak in zonnebloemolie, voeg het gehakt toe, en laat het
rullen. Rasp de wortels fijn en voeg deze toe,
voeg ook de kruiden en
fijngesneden olijven toe en meng deze. Voeg 200 ml water toe en laat het op een
zacht vuurtje gaar worden. Zodra er geen kookvocht meer inzit en alles gaar is
voeg je de fijngesneden koriander toe en zet je het vuur uit, laat het nu
afkoelen.
Pak 1 balletje en rol het een beetje uit (besmeer je werkvlak met
olie, zodat het deeg niet blijft plakken) smeer de vulling erop, en rol het
deeg weer op, draai het nu rond in een sl akkenvorm.
Werk zo al de balletjes af.
Besmeer ze daarna met ei en strooi er sesam of maanzaad op,
bak ze in de oven
op 200 graden voor ongeveer 30 minuten, totdat ze een mooie goud/bruine kleur
hebben.