Maqroud



Ingrediƫnten;
Deeg:
-          500 gram griesmeel
-          250 gram gesmolten boter
-          100 ml water
-          2 lepels bloesemwater
-          1 eetlepel geklaarde boter (smen) (hoeft niet)
-          Snufje zout
Vulling;
-          250 gram dadelpasta
-          1 theelepel kaneel
-          2 eetlepels bloesemwater
Versiering;
-          honing

Bereidingswijze;

Doe in een kom de griesmeel, boter, bloesemwater, geklaarde boter & zout en meng het samen, voeg nu koud water toe totdat het deeg samen plakt. Meng de dadelpasta met de kaneel en bloesemwater en maak er lange staven van.
Pak nu het deeg en rol het voorzichtig uit totdat je een rechthoekige staaf hebt, leg er nu de dadelstaaf op en rol doe het deeg er zo omheen dat de dadels niet meer te zien zijn, doe dit voorzichtig want het deeg is erg breekbaar, mocht het niet plakken dan kan je je handen een beetje nat maken met water.
Pak de stempel en druk deze erop, mocht je deze stempel niet hebben dan kan je het ook gewoon plat drukken met je handen,
snij het in ruiten vormen en bak het in hete olie. 
Leg ze nu in de honing en laat het 5 minuten intrekken, haal ze daarna eruit.