Vulling;
- 1 kilo amandelen
- 200 gram poedersuiker
-
Musk el 7ora (Arabische gom)
- Bloesemwater
- Kaneel
- Beetje boter
Versiering;
- 1 kilo filodeeg
- Honing
- Pistache
- Olie
- Boter gesmolten
Bereidingswijze;
Kook de amandelen, pel ze, rooster vervolgens de
helft en maal deze fijn, maal ook de andere helft fijn. Voeg vervolgens de
poedersuiker bij de gemalen amandelen toe, en maal opnieuw. Voeg de
bloesemwater, boter, kaneel & musk el 7ora toe, en meng dit goed met
elkaar. Maak hier allemaal kleine balletjes van.
Knip de filodeeg in lange dunne slierten,
bestrijk ze vervolgens met de gesmolten boter/olie.
Pak een hoopje lange slierten en leg dit in een
lange rij, bestrooi het met boter/olie, leg er vervolgens een balletje op,
en
rol de filodeeg er zo overheen dan je een vorm van een nestje krijgt.
Stop ze vervolgens in de oven voor ongeveer 15
minuten op 180 graden, totdat de filodeeg hard & goud/bruin is.
Laat ze een beetje afkoelen, giet er vervolgens
een beetje honing overheen en leg in het midden grof gehakte pistache.