Vogelnestjes


Ingrediƫnten;
Vulling;
-      1 kilo amandelen
-      200 gram poedersuiker
-      Musk el 7ora (Arabische gom)
-      Bloesemwater
-      Kaneel
-      Beetje boter
Versiering;
-      1 kilo filodeeg
-      Honing
-      Pistache
-      Olie
-      Boter gesmolten

Bereidingswijze;
Kook de amandelen, pel ze, rooster vervolgens de helft en maal deze fijn, maal ook de andere helft fijn. Voeg vervolgens de poedersuiker bij de gemalen amandelen toe, en maal opnieuw. Voeg de bloesemwater, boter, kaneel & musk el 7ora toe, en meng dit goed met elkaar. Maak hier allemaal kleine balletjes van.
Knip de filodeeg in lange dunne slierten, bestrijk ze vervolgens met de gesmolten boter/olie.
Pak een hoopje lange slierten en leg dit in een lange rij, bestrooi het met boter/olie, leg er vervolgens een balletje op,
en rol de filodeeg er zo overheen dan je een vorm van een nestje krijgt.
Stop ze vervolgens in de oven voor ongeveer 15 minuten op 180 graden, totdat de filodeeg hard & goud/bruin is.
Laat ze een beetje afkoelen, giet er vervolgens een beetje honing overheen en leg in het midden grof gehakte pistache.